werken en projecten van aannemers- en bouwbedrijf W. Nijhuis

Monument

Renovatie en onderhoud van rijksmonumenten of gemeentelijke monumenten

Renovatie van een rijks- of gemeentelijk monument is heel wat meer dan een ‘opknapbeurt’. Naast de wensen van de eigenaar zijn vaak nog een of meerdere partijen bij het project betrokken. Ook krijgen ruimtes vaak een geheel andere bestemming dan waarvoor ze oorspronkelijk zijn gebouwd en gebruikt. Bekendheid met oude en nieuwe materialen is onmisbaar evenals kennis van vroegere bouwtechnieken. Herstellen in oude stijl, met gebruik van oude technieken is vaak gewenst en ook vaak een eis vanuit instanties.

Ervaring met kleine en grote renovatieprojecten

In oude panden wordt veel gebruik van gemaakt van hout en balkenconctructies. En het uiterlijk moet autheniek blijven. Bouwbedrijf W. Nijhuis heeft ervaring met kleine en grote projecten. In de lokale krant staat daarom een interview met aannemer W. Nijhuis en de opdrachtgever over de restauratie van monument ‘Erve Lieftink’.

Certificaten en diploma’s

Neem contact op met Bouwbedrijf W. Nijhuis | Bekijk foto’s en referenties van monumenten >>

Verbouw en renovatie van boerderijen, monumenten, woonhuizen en bedrijfspanden in de Achterhoek en Twente: Berkelland (Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo), Enschede, Doetinchem, Hengelo, Lochem en Zutphen.